La salut bucodental pot patir alteracions durant la tercera edat, fins i tot tenint bons hàbits d’higiene dental. El seu dentista l’ajudarà a solucionar aquests problemes de manera satisfactòria.

Posted in:

L’irrigador és un instrument que funciona mitjançant l’aplicació directa d’aigua sobre les dents. L’aigua surt a una forta pressió i ajuda a eliminar les restes de menjar que s’acumulen a zones de difícil accés per al raspall.

Posted in:

El raspador lingual és una eina de plàstic o metall que serveix per a netejar la superfície de la llengua després del raspallat. Té molts beneficis per a la salut bucodental, ja que ajuda a eliminar els microorganismes que s’acumulen a la llengua.

Posted in:

La pròtesi fixa es realitza sobre les dents per a restaurar o reposar una dent. L’èxit del tractament depèn d’un diagnòstic correcte i del posterior manteniment que fa el dentista restaurador, d’acord amb l’estat de salut de les dents, genives i resta d’estructures de la boca.

Posted in:

Amb el raspallat dental s’elimina la placa bacteriana de la cara exterior i interior de les dents i les cares oclusives, però és necessari també netejar els espais interdentals, que són inaccessibles amb el raspallat normal.

Posted in:

La mobilitat és signe que la dent ha perdut suport o ancoratge a l’os maxil·lar i és més notable com més avançada està la malaltia.

Posted in:

La presència a la boca o a les genives de talls o ferides poden ser una via d’entrada directa de virus, fongs i bactèries, de tal manera que la pràctica del sexe oral sense protecció augmenta el risc de contraure malalties de transmissió sexual com la sífilis, virus del herpes simple, virus del papil·loma humà o VIH.

Posted in:

Els tractaments d’implants són una opció molt demandada per a recuperar les dents de forma definitiva i és una teràpia segura i eficaç.  Requereix, però, que els implants es netegin a diari de la manera adequada, per a prevenir les malalties periimplantàries.

Posted in:

Hi ha diferents aliments que afavoreixen la salut, ja que contenen algunes vitamines amb capacitat antiinflamatòria i antibacteriana.  Et comentem aquí alguns d’ells:

Posted in:

La disfunció de l’articulació temporo – mandibular, que pot provocar alteracions en la coordinació neuromuscular i que té una gran repercussió en el rendiment esportiu i en els processos de recuperació, incloent-hi el deteriorament de la qualitat de la son.

Posted in:

L’halitosi és causada per problemes digestius: El mal alè d’origen digestiu és menys comú del que es pensa. La major part de les halitosi s’originen a la cavitat bucal, com a efecte dels bacteris que tenim a la boca. Els factors de risc per a patir halitosi són les malalties periodontals, l’acumulació de bacteris i la putrefacció de restes de menjar

Posted in:

Consells davant un traumatisme dental: – Recollir la dent i subjectar-la per la corona (la part més blanca) i no per l’arrel. – Si s’ha sortit la dent, intentar reimplantar-la immediatament.

Posted in: