Existeix una evidència científica que vincula la diabetis amb les malalties periodontals. No només les persones amb diabetis tenen major risc de sofrir periodontitis, si no que la periodontitis pot iniciar o augmentar la resistència a la insulina d’una manera similar com fa l’obesitat.

Posted in:

Hem de cuidar la nostra boca i dents, per a reduir les molèsties i els dolors que ocasionen les malalties dentals i els tractaments reparadors.

Posted in:

Mastegar xiclet pot ser positiu per la salut oral, sempre que no continguin sucre. Es produeix més saliva, que té propietats antivirals i antibacterianes, ajuda a pujar el pH oral i a alleujar temporalment la sequedat bucal.

Posted in:

Hi ha tres hàbits força freqüents que poden danyar la salut oral infantil produint alteracions en la forma de mossegar (maloclusió)

Posted in:

La salut bucodental pot patir alteracions durant la tercera edat, fins i tot tenint bons hàbits d’higiene dental. El seu dentista l’ajudarà a solucionar aquests problemes de manera satisfactòria.

Posted in:

L’irrigador és un instrument que funciona mitjançant l’aplicació directa d’aigua sobre les dents. L’aigua surt a una forta pressió i ajuda a eliminar les restes de menjar que s’acumulen a zones de difícil accés per al raspall.

Posted in:

El raspador lingual és una eina de plàstic o metall que serveix per a netejar la superfície de la llengua després del raspallat. Té molts beneficis per a la salut bucodental, ja que ajuda a eliminar els microorganismes que s’acumulen a la llengua.

Posted in:

La pròtesi fixa es realitza sobre les dents per a restaurar o reposar una dent. L’èxit del tractament depèn d’un diagnòstic correcte i del posterior manteniment que fa el dentista restaurador, d’acord amb l’estat de salut de les dents, genives i resta d’estructures de la boca.

Posted in:

Amb el raspallat dental s’elimina la placa bacteriana de la cara exterior i interior de les dents i les cares oclusives, però és necessari també netejar els espais interdentals, que són inaccessibles amb el raspallat normal.

Posted in:

La mobilitat és signe que la dent ha perdut suport o ancoratge a l’os maxil·lar i és més notable com més avançada està la malaltia.

Posted in:

La presència a la boca o a les genives de talls o ferides poden ser una via d’entrada directa de virus, fongs i bactèries, de tal manera que la pràctica del sexe oral sense protecció augmenta el risc de contraure malalties de transmissió sexual com la sífilis, virus del herpes simple, virus del papil·loma humà o VIH.

Posted in:

Els tractaments d’implants són una opció molt demandada per a recuperar les dents de forma definitiva i és una teràpia segura i eficaç.  Requereix, però, que els implants es netegin a diari de la manera adequada, per a prevenir les malalties periimplantàries.

Posted in: