La presència a la boca o a les genives de talls o ferides poden ser una via d’entrada directa de virus, fongs i bactèries, de tal manera que la pràctica del sexe oral sense protecció augmenta el risc de contraure malalties de transmissió sexual com la sífilis, virus del herpes simple, virus del papil·loma humà o VIH.

Posted in:

Els tractaments d’implants són una opció molt demandada per a recuperar les dents de forma definitiva i és una teràpia segura i eficaç.  Requereix, però, que els implants es netegin a diari de la manera adequada, per a prevenir les malalties periimplantàries.

Posted in:

Hi ha diferents aliments que afavoreixen la salut, ja que contenen algunes vitamines amb capacitat antiinflamatòria i antibacteriana.  Et comentem aquí alguns d’ells:

Posted in:

La disfunció de l’articulació temporo – mandibular, que pot provocar alteracions en la coordinació neuromuscular i que té una gran repercussió en el rendiment esportiu i en els processos de recuperació, incloent-hi el deteriorament de la qualitat de la son.

Posted in:

L’halitosi és causada per problemes digestius: El mal alè d’origen digestiu és menys comú del que es pensa. La major part de les halitosi s’originen a la cavitat bucal, com a efecte dels bacteris que tenim a la boca. Els factors de risc per a patir halitosi són les malalties periodontals, l’acumulació de bacteris i la putrefacció de restes de menjar

Posted in:

Consells davant un traumatisme dental: – Recollir la dent i subjectar-la per la corona (la part més blanca) i no per l’arrel. – Si s’ha sortit la dent, intentar reimplantar-la immediatament.

Posted in:

En l’actualitat existeix un abús en el consum de sucre que, juntament amb els excessos en greixos i sal, estan relacionades amb diverses malalties com la diabetis, l’obesitat, el risc cardiovascular o la càries, entre d’altres.

Posted in:

En l’àmbit de la salut bucal, en la majoria de casos per desconeixement, s’han generalitzat algunes creences amb cap o molt poca base científica. Aquests són alguns dels mites més comuns que volem aclarir:
Una dent negre és senyal de que està desvitalitzada. La dent s’ha quedat sense flux sanguini i això ha afectat la polpa i el nervi intern. Amb el temps es va debilitant i decolorint fins arribar a posar-se negre.

Posted in:

En el nostre raspall de dents s’acumulen bacteris que convé eliminar, ja que poden causar problemes com la càries, malalties periodontals o problemes gàstrics. És molt important raspallar les nostres dents i genives per a mantenir una bona salut dental.

Posted in:

Com saber si tenim càries? És un procés molt lent i sovint imperceptibles, ja que els primers símptomes són molt difícils de detectar. La millor manera de saber si tenim càries és una exploració profunda en la consulta dental. Quan s’altera l’esmalt i la infecció avança cap a l’interior […]
Si es perden una o vàries peces dentals, és important substituir-les com més aviat millor, per a evitar problemes en mastegar o de mobilitat dental, quan altres dents es mouen de lloc per a ocupar l’espai buit. Durant molt de temps, l’únic tractament per a substituir les peces perdudes eren les dentadures postisses, però amb […]

Posted in: