Xiclet i salut oral

Mastegar xiclet pot ser positiu per la salut oral, sempre que no continguin sucre. Es produeix més saliva, que té propietats antivirals i antibacterianes, ajuda a pujar el pH oral i a alleujar temporalment la sequedat bucal. També pot ajudar a combatre l’halitosi i a reforçar la musculatura mandibular. Els xiclets amb xilitol poden ser eficaços per a prevenir la càries.

No obstant això, també es poden presentar alguns inconvenients. No opteu pels xiclets ensucrats, ja que alimenten als bacteris i provoquen càries. Igualment, heu d’evitar el seu consum si porteu ortodòncia, perquè es poden desenganxar els bràquets. Mastegar xiclet tampoc és convenient en persones bruxistes i en les que tinguin problemes amb l’articulació temporomandibular.

També cal evitar el consum de xiclets durant les 24 hores posteriors a la realització de determinats tractaments dentals, com obturacions o cimentat de pròtesi fixa.


Recordeu que, en cap cas, els xiclets poden substituir al raspallat i ús de seda dental.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *