NEWS & EVENTS

Una boca sana ajuda a millorar el rendiment esportiu

De la mateixa manera que una pràctica esportiva adequada pot tenir efectes beneficiosos sobre la salut bucal, també tenir una boca sana pot ajudar a millorar el rendiment esportiu.  Per tant, si practiques esport de manera habitual et pot beneficiar cuidar la teva boca i les teves genives.

Els processos inflamatoris que estan en la base de les malalties periodontals afecten el rendiment esportiu. L’augment del dany oxidatiu i l’alliberament de citocines inflamatòries afecten la producció d’energia dels músculs, a la resistència, per força muscular i a la coordinació neuromuscular tan necessària en la precisió dels gestos esportius.

Aquestes afirmacions se sustenten en diferents estudis que relacionen les malalties periodontals amb el rendiment i les lesions en la pràctica esportiva.  Depenent del tipus d’activitat esportiva pot haver-hi un major risc per a la salut bucal, com és el cas dels esports de contacte, per als quals és necessari adoptar mesures preventives com la utilització de proteccions per a prevenir possibles traumatismes.

Pel que fa a la prevenció de la mort sobtada en l’esport, hem de tenir en compte la relació entre la malaltia periodontal i la malaltia coronària.  Igualment, una mala salut bucal pot repercutir en pràcticament tots els sistemes fisiològics, com el sistema cardiovascular, respiratori, neurològic, múscul – esquelètic i neuroendocrí, que estan implicats en el rendiment esportiu.

Una de les alteracions més estudiades, amb major suport científic, és la disfunció de l’articulació temporo – mandibular, que pot provocar alteracions en la coordinació neuromuscular i que té una gran repercussió en el rendiment esportiu i en els processos de recuperació, incloent-hi el deteriorament de la qualitat de la son.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *