10 mites sobre salut bucal que no son certs

Els tractaments de manteniment em desgasten les dents

La dent és la part de l’organisme més resistent i dura. Les actuacions professionals d’higiene i el tractament de les malalties de les genives no perjudiquen ni danyen la seva estructura.

Els implants de titani es poden rebutjar

El titani és un material biocompatible capaç d’integrar-se a l’ós i es molt ben tolerat pels teixits tous. No té reacció tòxica ni irritativa sobre els teixits i l’organisme no el reconeix com a estrany.

No és piorrea, és periodontitis

Piorrea és un terme que s’utilitza de forma col·loquial, però el terme periodontitis és el que usen els professionals de l’odontologia i es refereix a una infecció o inflamació profunda de la geniva i dels teixits que suporten a les dents.

Com més espuma fa el dentífric, més bé neteja

La majoria de les pastes dentals porten espumants en la seva formulació bàsica, però el que assegura una neteja adequada és l’ús adequat i eficaç del raspall. No per usar molta pasta dental tindrem més salut, si no dediquem el temps necessari al raspallat.

El tractament periodontal no serveix per a rés, perdré les meves dents

Fals. Aquesta frase sol venir de persones que no acudeixen amb regularitat al dentista i amb poca predisposició a cuidar la seva salut dental. Amb el tractament periodontal es pot evitar la pèrdua òssia.

El col·lutori com més pica, més cura

Moltes persones pensen que el col·lutori amb molt alcohol és millor per a les genives, però no necessàriament és així. Glopejar sense un bon raspallat de les dents no té un efecte suficient per al  control de la placa bacteriana.

L’halitosi és causada per problemes digestius

El mal alè d’origen digestiu és menys comú del que es pensa. La major part de les halitosi s’originen a la cavitat bucal, com a efecte dels bacteris que tenim a la boca.  Els factors de risc per a patir halitosi són les malalties periodontals, l’acumulació de bacteris i la putrefacció de restes de menjar

Les higienes de boca periòdiques substitueixen el tractament periodontal

En cap cas és així, ja que el tractament periodontal no és només una neteja de la boca, sinó una actuació mèdica segons la situació de la boca del pacient.

Ja em raspallaré al matí…

En dormir es produeix menys saliva i el moviment d llengua, galtes i llavis és menor. Això afavoreix el creixement de les bactèries causants de la càries i de les malalties de les genives. Per això, és del tot necessari netejar bé les dents abans d’anar a dormir.

Mastegar xiclets pot substituir la higiene bucal

Mastegar xiclet afavoreix l’autoneteja dental per la seva acció mecànica, perquè produeix un augment de la salivació. Però en cap cas es pot considerar que aquesta acció pot substituir a les accions bàsiques de la higiene dental diària.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *