Què ha de conèixer la persona gran sobre salut bucodental?

La salut bucodental pot patir alteracions durant la tercera edat, fins i tot tenint bons hàbits d’higiene dental. El seu dentista l’ajudarà a solucionar aquests problemes de manera satisfactòria.

  • La càries, especialment la radicular, sol ser més comuna en la persona gran. És molt important utilitzar un raspall adequat per a aconseguir la zona radicular.
  • La sensibilitat dental pot aparèixer o agreujar-se, ja que les genives es retrauen amb el temps. En quedar al descobert zones no protegides per l’esmalt, apareix sensibilitat davant aliments o begudes fredes o calentes. És recomanable utilitzar pasta per a dents sensibles.
  • Un altre problema és la sequedat dental, que pot ser causada per alguna malaltia o per la ingesta de medicaments. Ha de ser tractada pel seu dentista per a no danyar les dents.
  • Les malalties de les genives són un trastorn que pot ser greu i que afecta els majors de 40 anys, a causa de factors com una higiene oral deficient, malalties com la diabetis o afeccions cardíaques, factors ambientals com l’estrès o el tabaquisme o l’ús de medicaments.

Haurà d’informar el seu dentista sobre les malalties preexistents perquè pugui atendre adequadament les seves necessitats especials.

SPECIALITIES

SCHEDULE

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *