Desmuntant 10 mites en salut bucal

En l’àmbit de la salut bucal, en la majoria de casos per desconeixement, s’han generalitzat algunes creences amb cap o molt poca base científica. Aquests són alguns dels mites més comuns que volem aclarir:

2. La geniva sagna amb normalitat i no em fa mal

Existeix la creença que és normal que la geniva sagni, però això no és cert, ja que la geniva no ha de sagnar. Si ho fa, és un clar símptoma que la geniva està malalta i hem de visitar immediatament al nostre dentista de confiança.

2. L’ortodòncia és cosa de nens

El tractament d’ortodòncia es pot realitzar a qualsevol edat. Només és indispensable que la malaltia periodontal estigui tractada i controlada, amb absència d’inflamació.

3. La retracció de les genives és cosa de l’edat

La retracció de les genives és la pèrdua de geniva o d’os que deixa descoberta l’arrel de la dent i es pot produir també en pacients joves. La situació es pot revertir mitjançant empelts de geniva.

4. La malaltia periodontal no és contagiosa

La periodontitis és una malaltia infecciosa. Existeixen diferents estudis que reforcen la hipòtesi que es transmet a parelles i fills. Per això es recomana que el periodoncista avaluï al cònjuge i fills d’un pacient amb aquesta patologia.

5. El tabac només taca les dents

El tabac, a més de tacar les dents, produeix halitosis i és causa de fracàs en els tractaments periodontals o implantològics. Els pacients fumadors tripliquen el risc de patir malaltia periodontal.

6. La saliva fa que tingui molt de sarro

La placa bacteriana és una biopelícula formada per bacteris i compostos salivals. Si no s’elimina mitjançant el raspallat, es multipliquen els gèrmens, augmentat el gruix de la placa i formar el sarroll.

7. Si em raspallo tres vegades al dia les meves genives estaran sanes

L’eficàcia del raspallat no depèn només del nombre de vegades que ens raspallem, sinó també de l’accés a localitzacions difícils i del temps utilitzat per a fer-ho.

8. El raspall elèctric perjudica les meves dents

Un ús inadequat del raspall elèctric pot produir retracció de les genives i abrasió de les dents, però no per causa del propi raspall, sinó per l’ús de pastes abrasives, el tipus de filaments o la tècnica utilitzada.

9. A certa edat no val la pena col·locar implants

Recuperar la funció masticatòria és sempre important, independentment de l’edat. La única limitació per a la col·locació d’implants és l’estat de salut del pacient.

10. Els problemes de les genives es queden a la boca

Existeixen evidències científiques que donen suport a la tesi que la malaltia periodontal està relacionada amb altres trastorns, com la diabetis, les malalties cardiovasculars, efectes adversos en l’embaràs o problemes respiratoris.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *