Per què la dent es posa negre?

Una dent negre és senyal de que està desvitalitzada. La dent s’ha quedat sense flux sanguini i això ha afectat la polpa i el nervi intern. Amb el temps es va debilitant i decolorint fins arribar a posar-se negre.

Causes

  • Traumatismes: un cop pot provocar que es talli o lesioni el nervi de la dent provocant la seva desvitalització.
  • Necrosis pulpar: és la mort total o parcial de la polpa, que és la part tova de la dent. La causa més comuna de la necrosi és un traumatisme que pot trencar els vasos sanguinis, provocant dolor i que la dent es torni negre.
  • Càries profunda, que pot arribar a ser causa de que la dent ennegreixi.

Tractament de la dent negre

Si la fractura de la dent és total, cal extreure-la dent i reemplaçar-la. En cas que la dent es torni negre per raó d’una càries profunda, s’ha de tractar la infecció mitjançant una endodòncia, sempre que l’arrel i l’ós estiguin en bon estat. Posteriorment es restaura la dent amb una corona de porcellana.

Si la dent es posa negra per la part de la geniva es fa necessari realitzar una higiene professional, sobretot en els casos en que tabaquisme o consum excessiu de productes com el cafè són els causants de l’ennegriment.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *