NEWS & EVENTS

Que el sucre no amargui la teva salut bucal

En l’actualitat existeix un abús en el consum de sucre que, juntament amb els excessos en greixos i sal, estan relacionades amb diverses malalties com la diabetis, l’obesitat, el risc cardiovascular o la càries, entre d’altres.

Els sucres són substàncies que s’afegeixen a begudes o aliments que són una font important en la ingesta energètica. Si es consumeixen en excés són perjudicials per a la salut, ja que la recomanació és que només el 10% de les calories diàries han de provenir dels sucres. En les últimes dècades s’ha triplicat el consum mundial de sucre. Concretament, a Espanya el consum mitjà duplica la quantitat que recomana l’OMS (Organització Mundial de la Salut).

Hem de distingir entre “sucres lliures”, que són els que estan presents en la majoria dels aliments i que són afegits per fabricants, cuiners o consumidors i els “sucres intrínsecs”, que són els que estan presents de manera natural en aliments com a fruites o verdures fresques i que no són perjudicials per a la salut general. El principal problema consisteix en la dificultat de controlar la quantitat de sucre present en els aliments que consumim, que cal sumar al que porten els aliments de manera natural, la qual cosa fa que sovint superem els límits establerts.

L’excés continuat pot produir obesitat, la qual cosa pot portar a altres problemes de salut com un major risc de malalties cardiovasculars, hipertensió, diabetis…

El sucre i la cavitat bucal

El consum excessiu de sucre afavoreix la presència de bacteris que converteixen els sucres en àcids, alterant la mescla de bacteris presents en la boca i augmentat el risc de patir càries dental.  Està demostrat que el sucre és la principal causa de càries, especialment en els més petits, ja que consumeixen aliments com galetes, gelats o llaminadures.

Hem de procurar substituir els aliments més ensucrats per uns altres més saludables, per exemple, bevent aigua en lloc de refrescos ensucrats. També és convenient no picar entre hores i cuidar la higiene bucodental, amb especial atenció als nens. Finalment, és molt recomanable realitzar un raspallat correcte després de cada menjar i visitar amb freqüència al nostre dentista de confiança.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *