NEWS & EVENTS

La salut bucal, una barrera per a les malalties de transmissió sexual

Hi ha una estreta relació entre el sexe oral i la salut bucal. Existeixen alguns riscos que cal conèixer.  La presència a la boca o a les genives de talls o ferides poden ser una via d’entrada directa de virus, fongs i bactèries, de tal manera que la pràctica del sexe oral sense protecció augmenta el risc de contraure malalties de transmissió sexual com la sífilis, virus del herpes simple, virus del papil·loma humà o VIH.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, més d’un milió de persones al dia contrauen una infecció de transmissió sexual.  Les Malalties de Transmissió Sexual es contrauen per contacte sexual, sigui oral, anal o vaginal.  Algunes, com la hepatitis B o el VIH també es poden agafar per contacte amb sang infectada.

La principal via de transmissió en la boca es produeix per contacte amb els fluids corporals i també es poden contagiar des de la boca d’una persona als genitals d’una altra. 

El dentista pot, fent l’exploració de la cavitat oral, detectar l’existència de malalties de transmissió sexual, però no està de més que conegueu quins serien els principals senyals d’alarma:

  • Aftes a la boca, que poden ser indolores
  • Lesions similars a herpes labials o ampolles al voltant de la boca
  • Gola enrogida i dolorida, amb dificultat per tragar
  • Inflamació contínua de les amígdales
  • Secreció groguenca o blanquinosa

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *