NEWS & EVENTS

Què és l’ortodòncia dental?

L’Ortodòncia és una especialitat odontològica que estudia, preveu i corregeix les alteracions del desenvolupament, les formes de les arcades dentàries i la posició dels maxil·lars, amb la finalitat de restablir l’equilibri morfològic i funcional de la boca i de la cara, millorant també l’estètica facial.

Per a què serveix l’ortodòncia?

L’Ortodòncia busca la normalització de la superfície de masticació o el desplaçament de l’arc dentari, amb l’objectiu de corregir trastorns funcionals de la masticació.

Quins tipus d’aparells s’utilitzen?

er a aquesta mena de tractament s’utilitzen principalment tres tipus d’aparells:

  • Aparells funcionals
  • Aparells amovibles
  • Aparells fixos (brackets)

Què són els aparells funcionals?

Són una varietat d’aparells amovibles dissenyats per a alterar la posició dels diferents grups de músculs que influeixen sobre la funció i la posició de la mandíbula per a augmentar la seva longitud. En general, es recomanen durant la dentició temporal o la mixta. Els efectes d’aquests aparells són la inclinació de les dents i els canvis en l’os que suporta les dents.

Què són els aparells amovibles?

Són els aparells que el pacient es pot treure per a netejar-los, però quan els porta posats van fermament subjectes a les dents. Aquests aparells apliquen pressions controlades sobre les dents que es volen desplaçar mitjançant l’acció d’elements mecànics actius, com a ressorts, arcs, caragols, etc.

Què són els aparells fixos?

Els aparells fixos, també anomenats brackets, són elements metàl·lics o ceràmics pegats a les dents i als arcs de metall que els travessen. Els aparells fixos tenen capacitat per a desplaçar de manera individual tots i cadascun de les dents en qualsevol direcció, la qual cosa no succeeix amb els altres aparells.

És important la higiene durant el tractament d’ortodòncia?

Durant el tractament d’ortodòncia, és fonamental prestar una especial atenció a la salut bucodental, realitzant un correcte raspallat de les dents i aparells amb productes específics.

Per a més informació pots visitar el nostre apartat web o bé contactar amb nosaltres sense compromís. Estarem encantats de resoldre qualsevol dubte.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.