Tècniques de raspallat

Aquesta tècnica es denomina tècnica de Bass modificada. És considerada la més eficient en odontologia.

1. Solc gingival – Col·loqui els filaments del raspall entre la geniva i les dents, de manera que formin un angle de 45º. Pressioni els filaments suaument, fent moviments de vaivé, de tal manera que vibrin dins del solc gingival.

2. Dents anteriors – En la cara interna de les dents, superiors i inferiors, posar el raspall de forma frontal i inclinada introduint en el solc gingival els filaments davanters del raspall fent els mateixos moviments vibratoris.

3. Cara interna i externa – Col·loqui els filaments en posició perpendicular a les cares laterals de les dents, pressionant, lleugerament, amb moviments vibratoris, abastant dues dents cada vegada.

4. Cara masticatòria (oclusal) – Col·loqui els filaments del raspall en les cares masticatòries de les dents, abastant dues dents màxim, i repeteixi els moviments descrits anteriorment.
No s\’oblidi de raspallar la part superior de la llengua.

5.- Col·loqui els filaments sobre la geniva amb un angle de 45º graus. Els filaments han d\’estar en contacte amb la superfície dental i la geniva. Raspalli suaument la superfície dental externa de 2 o 3 dents amb un moviment rotatori d\’endavant cap a enrere. Mogui el raspall al proper grup de 2 o 3 dents i repeteixi l\’operació.

6.- Mantingui un angle de 45º amb els filaments en contacte amb la superfície dental i la geniva. Raspalli suaument usant un moviment circular al mateix temps realitzi un moviment d\’endavant cap a enrere sobre tota la superfície interna.

7.- Inclini el raspall verticalment darrere de les dents frontals. Faci diversos moviments d\’a dalt cap avall usant la part davantera del raspall.

8.- Posi el raspall sobre la superfície masticatòria i faci un moviment suau d\’endavant cap a enrere. Raspalli la llengua d\’endavant cap a enrere per eliminar els bacteris que produeixen mal alè.