Què és un implant dental?

La implantologia oral s’encarrega de la rehabilitació dental per pèrdua dentaria, amb l’objectiu de recuperar l’estètica i la funcionalitat.  Els implants es col·loquen a sobre del teixit ossi i estan compostos majoritàriament de titani, material biocompatible resistent i durador, que s’uneixen a l’os durant el procés d’osteointegració.

Composició dels implants dentals

Un implant dental està format per dos elements que es fixen a la mandíbula del pacient mitjançant una intervenció quirúrgica: la pròtesis i la corona. El professional us explicarà detalladament quines són les tècniques utilitzades en el tractament i la cura que cal tenir en el postoperatori.

Tècniques utilitzades en la col·locació de l’implant

Abans de col·locar l’implant, cal conèixer la forma, qualitat i dimensions de l’os que l’allotjarà. En la primera etapa, de diagnòstic i pla de tractament, s’avalua l’estat de la cavitat oral del pacient. Es faran proves radiològiques que donen informació sobre l’os disponible. Si el pacient no té prou os per allotjar l’implant, existeix l’opció d’una cirurgia de regeneració òssia.

La segona fase és l’acte quirúrgic de col·locació de l’implant, una vegada escollit el tipus d’implant.  En finalitzar la intervenció, es col·loca una pròtesi temporal mentre transcorre el període d’osteointegració, que pot durar de 3 a 6 mesos, segons el cas i la localització de l’implant.  Es realitzaran radiografies de control per a controlar que l’implant s’integri de manera estable en l’os.

A la darrera etapa, la fase protèsica, es fan les pròtesis a mida, que comporten proves d’ajustament abans de la col·locació final.

Cura dels implants dentals

El postoperatori no ha de presentar complicacions, normalment, si el pacient segueix adequadament les indicacions del professional: col·locar una gasa si hi ha sagnat, no ingerir aliments mentre duri l’efecte de l’anestèsia, seguir una dieta tova els primers dies, evitar tabac i alcohol, mantenir una higiene oral adequada o prendre analgèsics o antiinflamatoris, segons indicació mèdica.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.