NEWS & EVENTS

Què és l’ortodòncia amobible

Quan parlem d’ortodòncia amovible ens referim a un tipus d’ortodòncia que podem posar i treure nosaltres mateixos de la cavitat oral.  Dins de l’ortodòncia amovible podem distingir entre:

  • Els aparells funcionals: són aquells que s’utilitzen durant l’etapa de creixement i que actuen tant sobre l’ós como a nivell muscular
  • Les plaques actives: són plaques o aparells d’ortodòncia amovible que realitzen algun tipus de moviment sobre les dents o lleugerament sobre l’ós.
  • Les contencions: són aparells que es col·loquen amb posterioritat a l’ortodòncia per a mantenir durant llarg temps els resultats obtinguts, fent una funció de mantenidors.

L’ortodòncia ha de mantenir els resultats i evitar que les dents tornin a moure’s. En odontologia diem que les dents “tenen memòria”, ja que tenen tendència a buscar una posició més còmoda, que no acostuma a coincidir amb la posició forçada a que han estat sotmesos.  Es per això que, en finalitzar el tractament, l’ortodoncista haurà de col·Locar algun disposititu de retenció per tal d’evitar que les dents es moguin.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.