NEWS & EVENTS

Què és la gingivitis?

La gingivitis ve provocada a causa d’una higiene bucal deficient,quan els dipòsits de placa bacteriana produeixen una inflamació i infecció que destrueix el teixit que subjecta les dents, incloent les genives, els lligaments periodontals i l’os alveolar.

La gingivitis no sol produir dolor, encara que les genives poden estar vermelles i inflamades i sagnar fàcilment amb el raspallat o en menjar algun aliment. En estats avançats, aquest sagnat pot produir-se de forma espontània. També pot haver-hi mal sabor de boca o mal d’alè persistent (halitosis).

Afortunadament, la gingivitis es considera un estat reversible al no existir pèrdua d’os ni del lligament periodontal, podent tornar a recuperar una boca sana realitzant una bona higiene bucal i eliminant la placa bacteriana.

En les etapes avançades de la gingivitis, les genives retrocedeixen i deixen exposada l’arrel de les dents, que poden afluixar-se i caure. Si no controlem la gingivitis, amb el pas del temps la malaltia pot evolucionar a una periodontitis.

La placa bacteriana és el dipòsit que s’acumula sobre les dents i que està format per bacteris i restes d’aliments. Per a la seva eliminació és necessària l’ajuda del raspall o la seda dental. Hi ha una correlació directa entre la quantitat de placa bacteriana i la severitat de la malaltia periodontal, fet que ressalta la importància de desenvolupar una correcta higiene dental.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.