NEWS & EVENTS

Por al dentista: Claus per superar-ho

Existeixen determinades especialitats mèdiques que tendeixen a causar por als pacients.

 

Existeixen determinades especialitats mèdiques que tendeixen a causar por als pacients, els qui retarden sempre que poden aquestes visites mèdiques. El dentista és per excel·lència un dels professionals mèdics més temuts, tant per nens com per adults. Tradicionalment s’ha dit que acudir a l’odontòleg és dolorós tant per a la nostra boca com per a la nostra butxaca, generant-se així una espècie de mite que juga en contra de la nostra salut. Anar al dentista avui dia no té per què causar dolor posat que s’han desenvolupat tècniques que permeten tractar als pacients sense que amb prou feines ho notin. Si deixem passar el temps i no acudim al dentista correm el risc que les molèsties s’agreugin i es produeixi un veritable problema en la nostra boca.

Por al dentista

Com apuntàvem, el dentista és un dels especialistes mèdics que més temor infon entre la població. La por al dentista pot ser deguda a alguna mala experiència en el passat, sobretot en nens. A més, la rumorologia popular fa créixer encara més aquesta paüra. Cal tenir en compte que les tècniques i materials han evolucionat molt en els últims anys i el que abans podia fer mal ara és gairebé indolor. No oblidem que és la nostra salut la que està en joc. Qualsevol problema que tinguem en la boca s’anirà agreujant i la simptomatologia es farà cada vegada major, fins a convertir-se en un problema més seriós que comença a afectar a tot l’organisme si seguim retardant la visita al dentista.

La importància d’informar

La divulgació és un dels factors fonamentals a l’hora d’abordar temes com el d’anar al dentista. Amb coneixement, la gent perd la por. I això és precisament el que intenta el doctor García- Álvarez amb el seu llibre “¡Horror…tengo que ir al dentista! Claves para superar el miedo”. Usant un llenguatge senzill, amb humor i explicant anècdotes, intenta desmentir les informacions dolentes sobre els dentistes, de manera que a la gent no li costi tant acudir a la consulta odontològica.

Cal confiar en el dentista

En els últims anys han proliferat diversos tipus de clíniques que coexisteixen amb les consultes odontològiques de tota la vida, el dentista de família, però que tenen una manera diferent d’actuar. Aquestes noves clíniques conceben l’odontologia d’una altra manera, ja que allí treballen molts professionals i cadascun s’encarrega d’una especialitat determinada. L’important, tal com apunta el doctor García-Álvarez, és tenir confiança en la persona que ens atén, en el dentista, per explicar-li quines són les nostres pors. Ell sabrà comprendre’ns, tractar-nos de forma correcta i tranquil·litzar-nos.

Algunes tècniques per superar la por

Un dels consells per perdre la por a anar al dentista és no fer cas de les experiències que ens expliquin familiars i amics. Cada cas és diferent i per tant cada pacient haurà de ser tractat en funció del seu problema. Una altra de les coses que cal intentar és despreocupar-nos d’aquesta cita, intentar controlar els nervis els dies previs a la cita amb el dentista. L’única cosa que aconseguirem serà passar una mala estona i avançar l’angoixa que, segurament, es calmarà quan ens atengui l’odontòleg.

Font: vivirmejor.es

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.