NEWS & EVENTS

Per què els nens es freguen les dents?

El bruxisme és un trastorn que provoca moviments de la mandíbula no funcionals, durant el dia o la nit, de manera involuntària. Les dents es freguen les unes amb les altres i es produeix el típic fregament.  El bruxisme està molt associat a factors psicològics, com la tensió emocional, l’ansietat o l’estrès.

El bruxisme infantil

Habitualment, associem aquest trastorn a les persones adultes, però també el podem trobar en els més petits.  Tot i això, per als infants no es considera una patologia ja que tendeix a desaparèixer en arribar a l’adolescència.

El bruxisme infantil pot aparèixer entre els sis i els deu anys, coincidint amb la caiguda de les dents de llet i l’oclusió dels definitius. Es caracteritza per estrènyer les dents, sobretot de nit. Es una manera natural d’estimular la dentició i afavorir la formació òssia i muscular de la cara, que ha de disminuir amb l’aparició dels incisius i queixals permanents.  Si no ho fa, cal consultar al teu odontopediatra per evitar problemes com dolors en els músculs de la cara o a l’oïda, migranyes o desgast de les dents.

Quines són les causes?

A més del procés de dentició que ja hem comentat, poden existir altres causes de tipus emocional que fan que el nostre fill fregui les dents: una de les més habituals és l’estrès relacionat amb una excessiva carga de treball, però també altres qüestions com una separació dels pares, mudances, hiperactivitat, naixement d’un germà, alteracions de la son o altres canvis en la vida diària.

Quines són les solucions?

Cal valorar les situacions que hem comentat anteriorment, és a dir, si el nen es troba en alguna situació que li causi ansietat i també si el bruxisme és ocasional o permanent.  Una solució es la col·locació d’una fèrula de descarrega, que ajudarà al petit a pal·liar els danys durant la nit.  No obstant això, el millor és aconseguir que es relaxi, per la qual cosa caldria treballar amb teràpies antiestrès.

Què podem fer a casa?

Ens podem ajudar de petites coses com un bany abans d’anar a dormir, prendre un got de llet, llegir un conte o escoltar música relaxant.  Intentarem prescindir de dispositius i pantalles al menys dues hores abans d’anar a dormir i evitarem que el nen se’n vagi al llit preocupat o enfadat.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.