NEWS & EVENTS

Mal alè

El mal alè o halitosis és l’olor fètida o repugnant de l’aire exhalat. La seva causa més comuna és la deficient higiene oral i la conseqüent formació de placa dental.

Pot ser originat per pròtesis mal adaptades, restauracions defectuoses, alteracions del sistema gastrointestinal, diabetis (olor a acetona o afrutat) o problemes de ronyó (olor a amoníac) característic a causa de la concentració de la urea en saliva i a la seva descomposició pels bacteris de la boca.

És més percebut pels estranys que per la pròpia persona responsable de l’ halitosi. Varia amb l’edat i depèn de l’hora del dia. La manca d’higiene de la llengua ( saburra ), zones de retenció d’aliments, càries, pèrdua de la papil interdentaria, substàncies plàstiques utilitzades en la confecció de les dentadures o les ponts pateixen filtracions de fluids orals, són causes bucals.

Com a causes extrabucales, trobem: patologia d’orofaringe, aspre-pulmonars, digestives, alcalosi, hepatopatia greu, tabaquisme, …

S’han d’evitar les carns grasses, els fregits, bròcoli, all, ceba, begudes alcohòliques, tabac.

Com es pot veure la halitosis té diferents causes, això precisa la consulta amb el dentista per investigar les seves possibles causes.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.