NEWS & EVENTS

Llagues / Aftes

Les aftes són un tipus d’úlceres que sorgeixen a certes regions orals, com són el sòl de la boca, mucosa labial, i en algunes ocasions fins i tot pot aparèixer al paladar o la geniva. En general és recidivant. La grandària mitjana és de 0,3 cms de diàmetre, pot ser única o múltiple, doloroses al tacte o de forma espontània.

La literatura relata que, malgrat ser desconeguda, les causes de les aftes inclouen aspectes hereditaris, psicosomáticos, infecciosos, hormonals o interrelació de tots ells.

En persones inmunodeprimides per postoperatoris prolongats i desgastos de grans cirurgies, s’observa l’aparició de zones ulcerades en la boca, compatibles amb l’entitat coneguda com afta.

Traumatismes constants a causa, per exemple, de l’ús d’aparatologia d’ortodòncia, pròtesis mal adaptades també poden causar aftes. El dolor està present, però amb intensitat variable, desapareixent entre els 7 i 14 dies.

Tractament: En general, el afta té una cura espontània, desapareixent als 7-15 dies. S’ha d’evitar l’ús d’agents càustics de forma local, doncs, aquests mateixos tot i que disminueixen el dolor, provoquen destrucció de teixit, la qual cosa fa que l’úlcera es torni més profunda, i s’exposi a infeccions. La utilització d’anestèsics tòpics com la xilocaina pot utilitzar-se.

Ha d’alimentar-se bé, per evitar febleses orgàniques per manques de vitamines, sals minerals o altres nutrients.

En cas de dolor intens, poden utilitzar-se analgésicos via oral. Qui és portador d’aparells ortodòntics té aftes amb freqüència a causa del traumatisme constant. Es pot utilitzar cera a la zona afectada, per evitar que continuï l’agressió. Si la causa del afta és una pròtesi mal ajustada, ha de consultar al dentista. Si el problema persisteix, ha de consultar al seu odontòleg.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.