Com arrencar la dent a un nen

La dentició

La dentició comença als pocs mesos: les dents van apareixent i es col·loquen al seu lloc. A partir dels sis anys, aproximadament, s’aniran caient i en el seu lloc aniran apareixent les peces definitives. El naixement de la nova dent trencarà les arrels de la peça provisional i això provocarà un moviment que ens farà pensar que la dent caurà d’un moment a l’altre. No obstant això, aquest procés pot durar setmanes i fins i tot mesos, per això intentar extreure la dent provisional pot ser contraproduent.

Arrenco la dent que es mou?

El millor és deixar que la naturalesa actuï i la dent caigui quan sigui el seu moment. Des Centre Dental Les Escoles no recomanem extreure la dent i sí anar a la consulta perquè el seu estat sigui avaluat per un especialista en Odontopediatria. Pot ser necessari extreure-la si la seva caiguda és imminent i podem evitar que el nen s’empassi la dent, o també pot succeir que aparegui la dent definitiva i no trobi l’espai necessari. Mentrestant, has de procurar que el nen no toqui la dent amb la seva mà, per evitar el contagi de bacteris.

El teu odontopediatra de confiança valorarà si és convenient extreure la dent de llet i, si és el cas, ho farà en unes condicions òptimes d’asèpsia.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.