NEWS & EVENTS

Anestèsia en odontologia

Què és l’anestèsia? L’anestèsia és el bloqueig dels impulsos nerviosos, de forma temporal o no, amb l’objectiu d’impedir la percepció dels estímuls dolorosos. Aquest bloqueig és fonamental perquè el dentista pugui realitzar adequadament els procediments pertinents a la seva activitat.

Què és el dolor? El dolor representa un instint de defensa present en la majoria dels organismes vius. El dolor és un senyal d’alerta d’alguna cosa que no ha de persistir, o sobre el que cal prendre una decisió. Per exemple quan toquem un objecte molt calent, de seguida està el reflex d’allunyar la mà. Aquest reflex fa que ens protegim, evitant un dany major.

Com funciona un agent anestèsic? L’anestèsic té la capacitat d’impedir que els impulsos químics es processin a l’interior de la cèl·lula nerviosa, la qual cosa impedeix la propagació dels estímuls i l’absència de dolor.

Què és un vasoconstrictor? Actua disminuint el flux sanguini en el mitjà on és aplicat, a causa d’una disminució dels gots sanguinis. La majoria dels anestèsics presenta l’associació d’algun vasoconstrictor, la qual cosa és extremadament important en la mesura en què aquest agent fa que l’anestèsia romangui més temps en contacte a la regió que va ser dipositada, ja que es reabsorbeix de forma més lenta. Existeixen diferents tipus de vasoconstrictors, però els més utilitzats són els adrenérgics (adrenalina/noradrenalina) i els sintètics.

Qualsevol anestèsic està indicat per a qualsevol pacient? No! Existeixen anestèsics més adequats per a determinats pacients que para uns altres. La selecció de l’anestèsic ideal per una o una altra situació és un pas extremadament important dins del tractament del pacient, i és fonamental un examen d’aquest individu en la cerca d’informació sobre el seu historial odontològic i metge permetent al dentista diferenciar entre pacients i les seves característiques.

Atenció: L’anestèsic és un medicament. La indicació d’un o un altre ha d’estar fonamentada en els coneixements científics profunds donada la responsabilitat i el risc que la seva prescripció implica per a la salut dels pacients.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.