Major risc de càncer d’esòfag amb genives malaltes13

Hi ha diferents estudis que relacionen la malaltia periodontal amb el càncer. La periodontitis pot provocar un augment de les diferents proteïnes inflamatòries que estan lligades a les complexes alteracions que es produeixen en el desenvolupament del càncer.

L’esòfag és un tub muscular crític en el pas del menjar des de la cavitat oral fins a l’estómac, amb dos tipus principals de cèl·lules del càncer esofàgic: l’adenocarcinoma i el carcinoma de cèl·lules escamoses.

Investigadors han trobat un patogen periodontal, la Porphyromones gingivalis en el 61% dels pacients amb carcinoma de cèl·lules escamoses d’estómac. Aquesta troballa suggereix dues possibles explicacions: o les cèl·lules de càncer d’esòfag són un nínxol preferit per a multiplicar-se o la Porphyromona gingivalis facilita el desenvolupament del càncer d’esòfag. En aquest últim cas, les implicacions futures podrien ser enormes, encara que calen molts més estudis per a entendre realment quina és la connexió entre aquest patogen periodontal i el càncer d’esòfag.

ESPECIALITATS

HORARI

DEMANA HORA DE VISITA

Pots demanar hora de visita emplenant un formulari. Aviat rebràs un correu electrònic amb la confirmació del dia i l’hora de la teva visita.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *